Search
Close this search box.

ФОЧАНСКИ ВАТРОГАСЦИ ДОБИЈАЈУ САВРЕМЕНО ВОЗИЛО ЗА ГАШЕЊЕ ПОЖАРА

Територијална ватрогасна јединица Фоча ускоро ће обогатити свој возни парк најсавременијим возилом за гашење пожара чија је вриједност 250 000 марака. Уговор о набавци са изабраним најповољнијим понуђачем фирмом „Бексинг“ из Београда потписао је данас начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Од четири возила која посједује Територијална ватрогасна јединица Фоча три су у лошем стању и већ су превалила више од три деценије. Просјек вади возило марке „тојота“, за брзе интервенције, набављено прије двије године, на које се ватрогасци највише ослањају. Ново савремено возило олакшаће им рад и подићи мобилност.

-Због тога нам ново возило много значи за наше услове и омогућиће нам да приступуимо свим теренима, брзо и ефикасно ставимо евентуалне пожаре под контролу-рекао је Радојица Малиш, командир Територијалне ватрогасне јединице.

Ново ватрогасно возило посједује све најбоље карактеристике, као и пратећу опрему за рад, појашњава Васко Јовановић, директор фирме „Бексинг“.

-Ради се о возилу нове генерације, које ће имати  запремину од 5 500 л воде, 400 литара пјене, пумпу нормалног и високог притиска, са витлима и бацачем преко којег може да се активира вода или пјена у зависности од потребе гашења пожара-појаснио је Јовановић.

potpisan-ugovor-o-nabavci-vozila-4

Возило је набављено из намјенских средстава Ватрогасног савеза РС у износу од 200 000 КМ уз учешће општине Фоча од  50 000 марака.

-Ми смо ватрогасну јединицу опремили и одговарајућом опремом, односно униформама, тако да ће уз ово возило бити способни да интервенишу гдје год то буде требало-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Савремено возило фочанским ватрогасцима биће испоручено за шест мјесеци.

 

Поделите: