Search
Close this search box.

МАЛИНАРИ ДОБИЛИ НОВУ МЕХАНИЗАЦИЈУ

Десет пољопривредника са подручја општине Фоча који се баве узгојем малина, добили су данас механизацију са којом ће у наредном периоду да прошире и унаприједе производњу. Вриједност овог пројекта, који  финансирају УНХЦР и УНДП, је 15 000 марака.

Пољопривредницима су испоручени комплети са фрезама и системима за наводњавање малињака. Селим Шубо из фочанског насеља Драгочава који је недавно кренуо у производњу малине, каже да му је механизација први услов за одржавање властитог бизниса:

-Значи ми доста ова донација јер ће ми помоћи да се бавим овим послом у будућности-задовољан је Шубо.

masine-malinari-2

Новом механизацијом производњу малине прошириће и Фахрудин Фрашто који живи у фочанском селу Паунци:

-Ја сам раније засадио малину на два дунума, данас добио копачицу и све оно што ми треба да уозбиљим и проширим производњу, и доста ће ми ово помоћи-каже Фрашто.

У Општини задовољни реализацијом овог пројекта. Најављују наставак сарадње са донаторима.

 –Ово је пројекат који спроводимо заједно са УНХЦР-ом и наставак те сарадње очекујемо и у наредним мјесецима-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

masine-malinari-3

Раније је у оквиру прве фазе овог пројекта подијељено 84 пластеника за 42 корисника са системима за наводњавање и засадима, у другој фази по 2000 засада добило је више од 40 корисника. Дио садног материјала додијељен је недавно као замјена за онај од прије неколико мјесеци, који је био лошег квалитета.

 

Поделите: