Search
Close this search box.

УНИВЕРЗИТЕТСКА БОЛНИЦА ФОЧА: У ТОКУ РЕНОВИРАЊЕ ЗГРАДЕ И ИЗГРАДЊА ОПЕРАЦИОНОГ БЛОКА

У Универзитетској болници у Фочи у току је реконструкција столарије, фасаде  и крова, на објекту поликлинике и главне зграда ове здравствене установе. Инвестиција вриједна 2,2 милиона марака дио је пројекта енергетске ефикасности  јавних зграда у РС. Упоредо са овом инвестицијом, у току је изградња и новог операционог блока са хируршком интензивном његом коју финансира болница уз подршку општине Фоча.

novi izled bolnica centralni blok

Централни блок фочанске болнице у оквиру прве фазе пројекта енергетске ефикасности до краја године биће у потпуности реновиран чиме ће бити остварена уштеда енергије и до 50 одсто, као и много бољи услови за рад запослених и боравак пацијената из свих крајева Српске.

Искорак у пружању квалитетних услуга, али и акредитацији болнице донијеће и изградња три нове операционе сале. Посао вриједан око 60 000 марака повјерен је фирми  “Металос доо” из Крешева.

-У питању је надоградња још једног спрата која се ради од челика, около иду термо, сендвич панели, кров. Радови добро иду, очекујемо да ћемо овај дио посла завршити брзо. Ово је врло ефективна градња, дуготрајан материјал и врло је квалитетно рјешење које се на западу примјењује годинама-појашњава представник фирме, Ведран Шитум.

novi operacioni blok

Са Институтом за јавно здравље РС фочанска болница улази у пројекат изградње нове зграде Регионалног завода за заштиту здравља у којој ће бити смјештен и дио стоматолошке поликлинике и болничких лабораторија.

-То ће бити простор од 600 квадратних метара, од чега ће 400 квадрата бити намијењено за Завод, а стотину за садржаје болнице и Медицинског факултета. Завод ће добити професоре, асистенте који већ раде на Медицинском факултету, студенти ће добити праксу, тако да ћемо то све објединити-рекао је директор Универзитетске болнице, Вељко Марић.

nova stolarija fasada bolnica

У другој фази пројекта енергетске ефикасности чија се реализација очекује догодине ново рухо добиће и преостали павиљони болнице. Енергетска ефикасност перспектива је за будућност, сматрају у општини Фоча.

-Ова болница направљена је прије 60 година и ово је највећа инвестиција у инфраструктуру колико постоји. Шест блокова болнице у потпуности ће бити реновирани корз двије фазе пројекта енергетске ефикасности чија је укупна вриједност 6,2 милиона марака, што је за ову локалну заједницу од огромног значаја-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

novi operacioni blok 2

У сарадњи са ресорним министарством и Владом РС Универзитетска болница у Фочи, у којој се годишње лијечи више од 13 000 пацијената, настојаће да у наредном периоду осавремени медицинску опрему и коначно добије ангио салу.

Поделите: