Search
Close this search box.

„ФУДБАЛ ФРЕНДС“ ПОЗИЦОНИРАН НА МАПИ ЕВРОПЕ

 

Основна идеја Фудбал френдса који постоји већ дванаест година јесте толеранција, пријатељство и интернационалчистички дух који овај престижни турнир високо позиционира на мапи Европе.

Поручила је ово вечерас министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отварајући 12. Међународни омладински турнир „Фудбал френдс“, на којем учествује осам омладинских селекција из шест европских земаља.

 -Фоча је то препознала и турнир је из године у године све бољи. Наше министарство је препознало значај овог турнира  на којем учествују играчи из околних држава, а знамо да су раније наступале и екипе из Холандије, Енглеске, Грчке, Аустрије, Пољске и других земаља-рекла је Давидовићева и подсјетила да је министарство ове године турнир у Фочи уврстило у манифестације од посебног значаја за Републику Српску.

avramovic otvaranje

Предсједник Асоцијације Фудбал френдс Зоран Аврамовић рекао је да је Фудбал френдс међународни фестивал добрих жеља, визија и добре наде да је спорт много више од пораза и побједе.

-Фоча то већ зна дванаест година и  прави овај догађај за који се зна у Европи у спортском смислу, али се више од свега зна да је овдје гостопримство и организација на изузетно високом нивоу. Ове године сам сигуран да смо постигли квалитет више, јер Фоча је показала да има енергију, знање и способност да прави одличну организацију. Марко Грујић је у Фочи сањао да ће једног дана играти за Ливерпул и снови су му се остварили. Мислим да се свима нама снови могу остварити ако дубоко у то вјерујемо -истакао је Аврамовић.

nacelnik

Предсједник Организационог одбора Фудбал френдса Радисав Машић рекао је да је Фоча још једном отворила срце за младе фудбалере.

-Са Асоцијацијом „Фудбал френдс“ Фоча више од деценије организује овај турнир, који је прерастао у традицуију и окупља најбоље младе фудбалере из бивших југословенских република, али и Европе. Припремили смо терене, смјештај и све што је спортистима потребно, а наши грађани ће показати да су гостопримљиви- рекао је Машић.

otvaranje ff

На отварању турнира, млади играчи Партизана савладали су на пенале подгоричку Будућност са 3:1, а у другом сусрету Ријека је са 4:0 поразила домаћу Сутјеску. Вечерас се играју преостали четвртфинални мечеви Црвена звезда-Стеауа и Жељезничар- Марибор.

Поделите: