Search
Close this search box.

ОПШТИНА И УНДП ФИНАНСИРАЈУ РЕКОНСТРУКЦИЈУ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА

Уговор о повећању енергетске ефикасности Средњошколског центра Фоча, у вриједности од 160.000 КМ, потписали су данас начелник општине Фоча Радисав Машић и представници УНДП-а. Пројекат подразумијева замјену столарије, поправку крова, као и прелазак на нови систем гријања.

-Ово је врло значајан пројекат којим настојимо да побољшамо услове рада у образовним установама. Средства ћемо обезбиједити заједно са УНДП-ем и то по 80 000 марака –појаснио је начелник Машић.

Игор Харниш, асистент на пројекту испред УНДП-а рекао је да ће се подизање енергетске ефикасности суфинансирати кроз пројекат “Зелени економски развој”, који се спроводи у сарадњи са Фондом за зашиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и Шведском међународном агенцијом СИДА.

-Ово је један од приоритетних објеката у овој години, од девет колико је изабрано у јавном позиву који смо расписали заједно са Фондом-рекао је Харниш.

Средњошколски центар раније је уз помоћ општине и донација реновирао више од половине вањске столарије, а кроз овај пројекат довршиће остатак, као и унутрашњу столарију.

-Прироитет су и равни кровови, те репарирање котлова или куповина новог котла и поправка крова котловнице. Шта ће се конкретно урадити за овај износ новца процијениће инжењери грађевинске и машинске струке-рекла је Борка Ковач, директорица Средњошколског центра.

Поделите: