Search
Close this search box.

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Фочански средњошколци и основци постигли су бројне успјехе у учењу и на такмичењима широм Српске и БиХ и своје образовне установе представљали на најбољи начин у школској години која је већ иза њих. Подстрек за даље школовање и усавршавање пружила им је и општина Фоча. Ђаке генерација и побједнике републичких такмичења данас је примио начелник општине Радисав Машић, чиме је настављена дугогодишња пракса награђивања и подстицања ученика да остварују још боље резултате.

Фоча се може похвалити талентованим математичарима, информатичарима, свестраним и истакнутим ђацима који су доказ да знање и даље побјеђује. Међу њима и Дејан Станковић, свршени основац и најбољи математичар у Српској.

-Веома тешко се постаје најбољи математичар, треба доста труда и рада, али и подршка и помоћ од наставника. Ја планирам да даље упишем гимназију-рекао је Станковић.

Стечена знања током деветогодишњег образовања вриједни и марљиви ученици  усавршавају и кроз средњу школу. Доказ томе је и Дамјан Станковић, републички побједник из математике за ученике првих разреда средње школе.

-Свакако да треба и труда и рада и од ученика и наставника, али ја сам некако себе довео да ми је то просто нормално, дас ам на то навикао-каже млади гимназијалац.

 На такмичењима широм Српске и БиХ из математике, физике, информатике истакли су се и свршени основци, Ђорђе Милановић и Андреј Давидовић. Ђорђе је уједно ђак генерације ОШ “Веселин Маслеша” , а Андреј ђак генерације ОШ “Свети Сава”.

-Учествовао сам на многим такмичењима, освајао награде,  а школовање настављам у гимназији-рекао је Милановић.

-Није ми представљао проблем учење и постизање резултата на такмичењима, а уписаћу гимназију-рекао је Давидовић.

Бројне резултате током школовања постигла је и Милица Шкипина, која је понијела тутулу овогодишњег ученика генерације Средњошколског центра.

-Такмичила сам се из математике , физике и информатике на разним нивоима, а посљедње такмичење је било државно из информатике. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Новом Саду-рекла је Шкипина.

Труд и залагање фочанских ученика новчано је наградила општина Фоча.

-Наша је жеља да ове таленте помогнемо и подстакнемо, и они ће сигурно имати предност за општинске стипендије. Ово је начин како треба школовати властити кадар са жељом да они дођу и помогну развој своје локалне заједнице-рекао је начелник општине, Радисав Машић.

Петоро младих Фочака и даље ће марљиво да ради, учи и стиче вриједна употребљива знања и искуства. Њихов примјер требало би да слиједе и наредне генерације.

Поделите: