Search
Close this search box.

ПОМОЋ У САНИРАЊУ ШТЕТЕ У РАФТИНГ КАМПУ “ХУМ”

Општина Фоча помоћи ће власнику рафтинг кампа “Хум” Дејану Милутиновићу да санира штету насталу након што је мотел овог луксузног одмаралишта поново изгорио у пожару, рекао је начелник општине Радисав Машић.

Машић, који се састао са власником кампа Дејаном Милутиновићем, рекао је да је општина спремна да подржи инвеститора који има озбиљне намјере да развија и шити ову туристичку дјелатност на подручју Фоче.

-Господин Милутиновић има нашу подршку и солидарност, а мислим да ће наше намјере да му изађемо у сусрет подржати и скупштина. Утврдићемо на који начин ћемо му помоћи, да ли у виду набавке грађевинског материјала или нека друга врста помоћи, о томе ћемо још разговарати, док и сам власник обиђе терен и утврди шта му је све потребно за обнову-рекао је Машић.

Он је оцијенио да је рафтинг посебна развоја шанса за Фочу, те да ће подршку локалне управе имати свако ко жели да инвестира у ову област.

-Штета настала у рафтинг кампу Хум је велики удар на наш туризам. Нас је посебно обрадовало то што је власник Милутиновић планирао да осмисли бројне нове садржаје у кампу, што је бо углед и за све друге. Он је својим примјером показао како у Фочи треба улагати и с адругих, а не само са локалног нивоа и стога нам је жеља да настави ту дјелатност-рекао је Машић.

Реконструкција овог луксузног одмаралишта послије прошлогодишњег пожара била је при крају. Међутим, ватра је избила у понедјељак у поподневним часовима и за кратко вријеме претворила га у згариште. Власник Дејан Милутиновић каже да ће бити приморан да изнова улаже у изградњу. Пожар је спријечио и планове за туристичку сезону.

-Није свеједно када се ово деси некоме ко улаже и вуче доста инвестиција у овај крај, а нарочито што је доста страних инвеститора било заједно са мном у овом послу. Имали смо најављене госте за првомајске празнике, и то попуњене све капацитете, а  у јуну смо планирали и увођење нових садржаја у кампу. Намјеравам да почнемо са рашчишћавањем централног објекта који је потпуно страдао и да бар направим неку импровизовану кухињу и ресторан-рекао је Милитиновић и апеловао на локалну заједницу да му изађу у сусрет како би убрзао обнову кампа пред туристичку сезону.

Са састанка је упућен апел и надлежним истражним органима да  расвијетле овај случај и да предузму све мјере како се слични немили догађаји не би понављали у будућности.

Поделите: