Search
Close this search box.

ПРОШИРУЈЕ СЕ МЈЕСНО ГРОБЉЕ У ЈОШАНИЦИ

 

Гробље у фочанском приградском насељу Јошаница,које је годинама било пребукирано, због чега су мјештани били приморани да на различите начине траже гробна мјеста коначно ће бити проширено.

За проширење гробља општина Фоча заједно са мјештанима купила је двије оближње парцеле од 1 450 метара квадратних,што ће задовољити потребе мјештана и омогућити да њихови ближњи буду достојно сахрањивани.

За куповину земљишта за протребе проширење мјесног гробља у Јошаници општина Фоча издвојила 15 000 марака, а мјештани су прикупили 5 000 марака.

-Становници МЗ Јошаница коначно ће на овај начин ријешити један од највећих комуналних проблема на који указују и траже рјешење већ 15 и више година. Постојеће гробље било је попуњено нарочито након ратног погрома у коме је овај крај највише страдао, а ми смо обећали да ћемо им помоћи и указала се прилика и начин да то и урадимо куповином оближњег земљишта-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Јошанчани подсјећају да су посљедњих година били у незгодној ситуацији, јер мјеста за упокојене  на гробљу више није било. Помоћ су затражили од локалне управе.

–Ми смо морали малтене отварати старе гробнице како бисмо сахранили покојнике.Срећом у сарадњи са општином изнашли смо рјешење и са власником земљишта крај гробља договорили откуп. Све је завршено, ми ћемо нову парцелуоградити , довестиу ред и она ће се моћи користити-рекао је Недељко Матовић, предсједник Савјета МЗ Јошаница.

Из општине подсјећају да су прошле године у Јошаници у потпуности санирали клизиште за шта је из буџета издвојено око 200.000, те да је уз помоћ Владе РС за двије године асфалтирано око три километра пута који је коштао 300.000 марака. За ову годину у Јошаници планирају обнову преостале путне инфраструктуре.

Поделите: