Search
Close this search box.

НЕОПХОДНИ БОЉИ ПУТЕВИ И КВАЛИТЕТНИЈА ЕЛЕКТРОМРЕЖА

 

Предсједници Савјета мјесних заједница Јошаница, Доње Поље, Заваит и Јелеч представили су данас општинском руководству приоритете за наредну годину, међу којима су најважнији обнова путева и расвјета.

Мјештани Јошанице, у којој је током ове године санирано клизиште у мјесту Јамаковина и у којој је асфалтирано и обновљено више путних праваца, у наредној години траже санирање ударних рупа, као и изналажење просторија за рад мјесне заједнице.

-Мора се ријешити проблем мјесног гробља, мора доћи до проширења и то ћемо заједно са општином да завршимо врло скоро. Путеви требају бити санирани, нарочито ударне рупе-рекао је Недељко Матовић, предсједник МЗ Јошаница.

Санацију и одржавање путева, али и расвјету траже и мјесне заједнице Заваит и Јелеч.

-На путу који смо ми мјештани асфалтирали сами, требало би да се поставе саобраћајни знаци брзине кретања и оптерећења, како би се пут заштитио од пропадања. Неопходан је и редовнији одвоз смећа, али и боље снабдијевање водом-рекао је МЗ Јелеч.

-Насипање, нивелисање и профилисање локланих некатегорисаних путева, као и одржавање и чишћење путева током зимског периода. Неопходна је и реконструкција школске зграде, нешто је започето, ми тражимо наставак. Просторије друштвеног дома се морају одржавати, као и електромрежа, а веома важан је регионални пут Фоча-Шула, који се мора радити-навео је Вукола Секуловић, предсједник МЗ Заваит.

У Мјесној заједници Доње Поље задовољни урађеним у овој години.

-Више улица је асфалтирано, ми смо презадовољни. Доста добра је ситуација у Доњем Пољу. Неопходна нам је расвјета у Невесињској улици и још неколико мањих уличица. Вјерујемо да ће и наредне године бити још асфалтирања-рекао је Славко Ђорђевић, члан Савјета МЗ Доње Поље.

Приоритете за наредну годину општинском руководству представили су и  предсједници Савјета мјесних заједница Козја Лука, Годијено и Попов Мост.

Мјештани Козје Луке у наредној години очекују, прије свега, поправку путева и елeктрификацију.

-Неопходно је струју довести у зграду мјесне заједнице и амбуланту, и обезбиједити долазак, бар једном седмично медицинског радника, који би могао пружити основну здравствену помоћ старим лицима- рекао је  Ферид Бегановић, предсједник Савјета мјесне заједнице Козја Лука.

Санацију путева, њихово одржавање  у зимском периоду,  у наредној години, очекују у мјесној  заједници Годијено, док је струја међу најважнијим приоритетима МЗ Попов Мост.

У свим досадашњим сусретима са представницима мјесних заједница општинари сз евидентирали скоро исте проблеме.

-Сви приоритети и сугестије биће уграђени у Нацрт буџета за 2016. годину. Слиједе и јавне расправе на којима ће се разговарати о овим питањима-истакла је  Раденка Срндовић, замјеница начелника општине Фоча.

Поделите: