Search
Close this search box.

МИНИСТАР САВАНОВИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ ДЕСЕТ СТАНОВА У ЛАЗАРЕВУ: У ФОЧИ ЗАВРШЕН ПРОГРАМ СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и начелник општине Фоча Радисав Машић уручили су данас породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида кључеве 10 станова у новоизграђеној згради у насељу Лазарево и 19 рјешења о бесповратној новчаној помоћи породицама из борачке категорије.

LAZAREVO PRESJECANJE VRPCE

Министар Савановић је истакао да је током седмогодишњег програма стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида у Фочи Влада РС стамбено збринула 118 корисника, од чега су 73 корисника добили станове, а 45 бесповратна новчана средства.

-Ми смо данас у Фочи завршили са програмом стамбеног збрињавања 2008-2015. година, додјелом десет станова и 19 неповратних новчаних помоћи у износу од 4000 до 8000 марака. Ми радимо на новој уредби, која ће бухватити све оне који се из оправданих разлога нису јавили на конкурс крајем 2007.године и наравно дефинисаћемо критеријуме, након чега ће се расписати јавни позив у наредној години на који ће се моћи јавити сви корисници који имају право да своје стамбено питање ријеше. То је опредјељење Владе РС и њене Економске политике и ја се надам да ћемо у наредних неколико година завршити програм стамбеног збрињавања и то је једна од великих ствари које је РС урадила за породице погинулих и ратне војне инвалиде-рекао је Савановић.

NACELNIK MASIC

Програм стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије на подручју Фоче значајно је подржала и локална управа.

-Драго нам је да је овај програм завршен, а само у посљедње двије године у Фочи смо направили двије стамбене зграде са 22 стана и подијељене су бесповратне новчане помоћи. Локална заједница је за ова два пројекта издвојила око 300 000 марака за инфраструктуру, откуп земљишта за изградњу и све друго што је било неопходно-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

NEVENKA DRAKUL

Кров над главом након више од двије деценије у Лазареву је добила и Невенка Дракул, која је у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату изгубила мужа.

-Чекала сам 23 године на стан, али жив човјек све дочека. Хвала Влади РС, општини на овоме, ја сам задовољна иако сам дуго чекала-прича Дракулова.

NACELNIK MASIC URUCUJE KLJUCEVE

У нови стан ући ће и Ненад Кебара, 80-одстотни ратни војни инвалид четврте категорије.

-Ја сам чекао седам година на стан и дочекао сам, ако Бог да добију и сви други што чекају-рекао је Кебара.

Поделите: