Search
Close this search box.

ПОМОЋ ДОДЕРОВИМА СТИЖЕ СА СВИХ СТРАНА

Све више грађана Фоче јавља се и прикупља помоћ петочланој породици Додер која живи у сиромаштву у фочанском насељу Трноваче.

Међу њима је и власник Горење сервиса „Кула“ Радовоје Кулић који је у сарадњи са суграђанима, Додеровима донирао комбиновани фрижидер.

Кулић каже да га је на оваj хумани гест подстакла невоља Додерових, те да се одмах укључио у прикупљање помоћи.

-Видио сам путем медија причу о овој породици која ме дирнула. Схватили смо да им много чега недостаје, па смо Књиговодствена агенција „Милановић“ и предузеће „Ауто ас“ и ја одлучили да им помогнемо и донирамо један комбиновани фрижидер-каже Кулић.

Заједно са власницима ове три фирме, Додере је посјетио и Зоран Чанчар, власник предузећа „Сезона“, који им је уручио новчани прилог.

У акцију  прикупљања помоћи у новцу, храни и гердероби укључило се  и више од 20 радника кафе пицерије и маркета “Моцарт” из Фоче, као и колектив Радио Фоче, дописништво РТРС-а у Фочи.

-Сви су се запослени одазвали, тако  да апелујем и другима да се укључе у ову акцију, да бисмо помогли породици Додер, која је заиста у лошој материјалној ситуацији-рекла је Ивана Симовић, радница Кафе пицерија “Моцарт”.

Помоћ је најављена и из Министарства рада и борачко-инвалидске заштитеРС, а овој породици помогао је и начелник општине Фоча који  им је донирао 1 000 КМ.

-Осим те помоћи, радници општинске управе исказали су такође спремност да новчано помогну и већ се бројни потписују на спискове. Трајно рјешење изнаћи ћемо у сарадњи са ресорним минисарством и Центром за социјални рад-рекао је Машић.

За све који желе да помогну контакт телефон породице Додер је 066 024 071 /Рада Додер/, а број банковног рачуна Божа Додера у Хипо Алпе Адриа банци је 5521153514595622.

Поделите: