Search
Close this search box.

ЗА ТРИ ГОДИНЕ СТАМБЕНО ЗБРИНУТА 61 ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ И РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА

У периоду од 2013. године до данас, у Фочи је завршено стамбено збрињавање за 61 корисника личне и породичне инвалиднине, односно породица погинулих бораца и РВИ са коначне ранг листе из 2007. године.

-За ове категорије у Фочи су у овој години изграђене двије стамбене зграде, у Карађорђевој улици са 12 станова и у Улици цара Лазара са десет станова, који ће ових дана бити усељени-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Машић је додао да су поред изградње стамбених објеката за 39 породица наведених категорија исплаћена неповратна средства којима су те породице ријешиле свој стамбени проблем.

-На овај начин у Фочи је завршено стамбено збрињавање свих породица погинулих бораца и РВИ од 1. до 4. категорије, које су се јавиле на конкурс 2007. године-додао је Машић.

Из ресорног министартва Владе до краја године најављују расписивање новог конкурса. Средства је обезбиједила Влада РС уз учешће општине око 30 одсто, а које се састојојало у обезбјеђењу земљишне инфраструктуре и пројектне документације.

Поделите: