Search
Close this search box.

ПОТПИСАН УГОВОР О ПОЧЕТКУ ПРВЕ ФАЗЕ ОБНОВЕ ВОДОВОДА-УРЕДНО ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕ ПОСЛИЈЕ ПОЛА ВИЈЕКА

Уговор о почетку прве фазе обнове водовода чија је вриједност 5,4 милиона марака потписали су данас начелник општине Фоча Радисав Машић и представници предузећа “Јединство” из Ужица, којем је овај посао повјерен, након уредно обављене тендерске процедуре.

ugvoor vodovod 1

Прва фаза, овог највећег инфраструктурног пројекта у Фочи у послијератном периоду, обухвата изградњу главног доводног цјевовода од каптаже Лучка врела до новог резервоара који ће се градити на већој висинској зони у насељу Обилићево, изградњу аутоматске хлорне станице и изградњу 2000 кућних прикључака са аутоматским очитавањем.

-Ријеч је о пројекту који за грађане Фоче значи много, јер ће им се на овај начин, након више деценија, коначно омогућити уредно снабдијевање питком водом. Радује нас што је овај посао добила фирма која је испунила све услове, и која гарантује да ће све урадити у задатим роковима, а рок завршетка  је 14 мјесеци-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

ugvoor vodovod

Мића Мићић, представник предузећа “Јединство” из Ужица каже да ће радови почети за петнаест дана.

-Ми смо задовољни што смо добили овако велики посао, имамо референце и искуство да овај посао квалитетно изведемо. Један дио послова завршићемо до краја ове године, а већи дио радова завршићемо у комплету до краја наредне године и предати завршен пројекат , након чега очекујемо и друге сличне послове у Фочи-рекао је Мићић.

ugvoor vodovod 2

Упоредо са одвијањем прве фазе обнове водовода општина Фоча прикупљаће документацију и за преостале фазе овог значајаног пројекта.

-Друга фаза, подразумијева замјену секундарне мреже, изградњу водовода до Драгочаве, изградњу водовода у Миљевини и реконструкцију и изградњу канализационе мреже. У трећој фази уследиће изградња колектора за пречишћавање отпадних вода у који ће се сабирати све отпадне воде из града, пречишћавати и чисту воду враћати у Дрину-појаснио је Машић.

ugovor vodovod 3

Пројектне активности на обнови водовода и канализације у Фочи почеле су прије двије године, а за све фазе реконструкције локална скупштина је одобрила задужење до 10 милиона КМ. Пројекат Водовод и канализација у 23 општине проводе Влада Српске и Европска инвестициона банка, а његова вриједност је 100 милиона евра.

Поделите: