Search
Close this search box.

НАЧЕЛНИК МАШИЋ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ СУТЈЕСКЕ ПО ПОВРАТКУ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ одушевљени су пријемом својих младих селекција у Црној Гори, гдје су боравиле на позив Фудбалског клуба “Будућност”, а захваљујући дугогодишњем учешћу Подгоричана на међународном турниру „Фудбал френдс“  који се одржава у Фочи.

sutjeska

Било је ово први пут у 11 година дугој историји турнира Фудбал френдс, да неко од учесника узврати госторпимство Фочацима.

Тренер млађих селекција у ФК Сутјеска Ранко Секулић каже да су их Подгоричани дочекали, као да им је у госте дошао европски великан из Лиге шампиона.

-У фудбалу сам 40 година и могу рећи да нигдје нисам наишао на боље гостопримство. Наши млади играчи су одлично одиграли и могу рећи да су освјетлали образ нашег клуба- рекао је Секулић.

У традицији „Фудбал френдса“ је да свака екипа учесник у Фочи има по двоје домаћина, који су задужени да гостима ништа не зафали.

 За Подгоричане, који на „Фудбал френдсу“ учествују редовно од 2007. године, задужени су Илија Дракул и Дана Муминовић, па су у Фудбалском клубу „Будућност“ инсистирали да и њих двоје дођу у Црну Гору.

sutjeska IV

 -Одлазак у Црну Гору је наставак мисије „Фудбал френдс“, а то је дружење, пријатељство и спорт. Дивно смо дочекани и они су само, како кажу, вратили дио онога што ми њима пружамо у Фочи-рекла је Муминовићева.

Начелник општине Фоча Радисав Машић очекује да ће се примјером Подгоричана повести и други учесници „Фудбал френдса“.

-Суштина „Фудбал френдса“ и јесте да повезује младе. Хвала Црногорцима што су ово урадили за наше малишане-рекао је Машић који је данас примио делегацију Сутјеске.

sutjeska VIII

Пионирска и претпионирска селекција Сутјеске одиграле су по две меча у Улцињу, са Отрантом, и у Подгорици са подмлатком Будућности.

Млади фудбалери Сутјеске Милош Кулић и Бранко Секулић кажу да су у Улцињу побиједили, док су у Подгорици поражени, али да се надају да ће се са вршњацима Будућности поново срести за коју годину на „Фудбал френдсу“ у Фочи.

Фудбалски клуб „Будућност“ овом приликом је уручио Фудбалском клубу „Сутјеска“ Плакету за успјешну дугогодишњу сарадњу.

У Сутјесци се надају да ће се сарадња са Подгоричанима проширити и на сениоре, те да би се ускоро у Фочи могао одиграти меч првих тимова ова два клуба.

Поделите: