Search
Close this search box.

ЈОШАНИЦА ДОБИЛА МОДЕРНУ САОБРАЋАЈНИЦУ

Санација клизишта на локалном путу Фоча-Јошаница у мјесту Јамаковина завршена је, а након више од седам мјесеци ова дионица пута дужине 90 метара добила је асфалт и данас је званично пуштена у саобраћај.

josanica 5

Послије бројних негодовања и протестног окупљања мјештана због клизишта које је крајем јануара у Јошаници однијело дио пута у ријеку Дрину, и ову мјесну заједницу практично одсјекло од остатка општине, мјештани Јошанице коначно ће да одахну, а њихов живот ће се нормализовати.

-Послије овако добро урађеног посла ми само можемо да кажемо да је све завршено квалитетно и одлично. Било нам је тешко јер смо морали да користимо алтернативни пут преко Цвилина који је такође неуслован, али овде је урађен грандиозан посао и ми смо захвални општинским властима на издвојеним материјалним средствима и извођачу, који су својски одрадили овај посао-рекао је Недељко Матовић, предсједник МЗ Јошаница.

josanica

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је санација клизишта била захтјеван и компликован посао.

-Жељели смо да овај посао урадимо по свим стандардима струке, а ово је велико клизиште које је однијело 90 метара пута, клизиште које се годинама није рјешавало. Сада је ријешено све, обезбиједили смо коловозну траку од шест метара и створили претпоставке да се овај пут у догледно вријеме у цјелости реновира. То би требало да буде задатак на којем мјештани треба да инсистирају у наредном периоду-рекао је Машић који се захвалио мјештанима Јошанице на сарадњи и стрпљењу.

josanica 3

Радове чија је вриједност више од 175 000 марака извело је предузеће Мајнекс доо Пале. Вељко Голијанин, директор овог предузећа каже да је све завршено у превиђеном року и у складу са највећим стандардима.

-Морало се приступити озбиљном захвату. Овај цијели дио морао се премостити шиповима дужине седам метара, постављена је висећа плоча, потпорни зид, пошло се са тврдог дијела геолошки испитаног и направљена је веза са комуникацијом пута. Сада је добијено нових 90 метара дужине и шест метара ширине пута-појаснио је Голијанин.

josanica 6

Фочанска извршна власт наставиће да брине о МЗ Јошаница, која је са 500 мјештана једна од највећих на подручју Фоче. То потврђују најаве општинара да наредних дана у овој мјесној заједници креће асфалтирање километар и осам стотина метара пута од Доње Јошанице до села Хоџићи. Средства за овај пројекат обезбјеђује Министарство пољопривреде РС.

 

 

Поделите: