Search
Close this search box.

ФОРУМ БЕЗБЈЕДНОСТИ: СМАЊЕН БРОЈ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА НА ПОДРУЧЈУ ФОЧЕ

 

У општини Фоча неопходно је повећати присуство полиције у руралним подручјима због сумњи да сеоски путеви често служе за нелегалан превоз робе и путника и других незаконитих радњи, као и због тога што се сеоско становништво више пута у протеклом периоду нашло на мети пљачкаша.

Истакнуто је ово на данашњем Форуму безбједности у Фочи на којем је оцијењено да је стање безбједности  у овој локалној заједници задовољавајуће.

Да је безбједносна слика повољна свједоче подаци да је на подручју Фоче у протеклих осам мјесеци забиљежен пад кривничних дјела, смањено је нарушавање јавног реда и мира, као и број саобраћајних незгода.

-У протеклом периоду почињено је 78 кривичних дјела, осам одсто мање у односу на прошлу годину, од чега је 90 одсто кривичних дјела општег криминалитета, а 10 одсто је из области привредног. Расвијетљено је 80 одсто случајева, а биљежимо и значајан пад нарушавања јавног реда и мира, односно 32 одсто мање него лани-рекао је на Форуму начелник Станице јавне безбједности Фоча Велимир Костовић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је и предсједник Форума за безбједност, апеловао је на полицију да превентивно дјелује у сеоским подручјима, као и на све грађане и физичка лица да се повећа безбједност дјеце у саобраћају, посебно у близини школа.

-Након асфалтирања и реконструкције више улица, ми већ од сутра почињемо са њиховим маркирањем на ширем подручју града, постављањем хоризонталне и вертикалне сигнализације, као и постављањем лежећих полицајаца у близини школа-рекао је Машић и нагласио да је у Фочи неопходно враћање станичног одјељења полиције на подручју МЗ Челебићи.

Машић је похвалио све грађане који су помогли да масовне манифестације на подручју Фоче, попут фестивала за младе на Тјентишту и Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс“ протекну у најбољем реду и без инцидената. Истакао је да се од претходног Форума радило на подизању безбједности у чему је локална заједница заједно са полицијом и свим својим грађанима направила значајне искораке, како у ужем центру града, тако и у приградским мјесним заједницама.

Поделите: