Search
Close this search box.

ДАНИ БОРОВНИЦЕ НА ЗЕЛЕНГОРИ ОКУПИЛИ БРОЈНE ИЗЛЕТНИКЕ, ПЛАНИНАРЕ И ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ

 

Једна од најатрактивнијих туристичких дестинација Фоче, планина Зеленгора са свим својим јединственим љепотама минулог викенда била је мјесто одржавања традиционалне манифестације “Дани боровнице” која је окупила бројне домаће љубитеље природе, планинаре и туристе широм свијета.

У Туристичкој организацији општине Фоча, која је и организатор ове манифестације,кажу да је планина Зеленгора најбоље излетиште и прави љетни хит за бројне свјетске туристе жељне планинског и авантуристичког туризма и јединственог одмора.

 -Ова манифестација доприноси промоцији свих локалитета на подручју Националног парка „Сутјеска“, па тако и познатих језера, горских очију, која су понос ово краја. Боровнице су се брале ручно, што значи да се поштују наши ранији апели да се не уништавају берачима-каже Љепосава Ђајић, директорица ТО Фоча.

Зелену краљицу међу планинама походе и бројни Словенци. Уживају у њеним природним љепотама и не пропусте укусе њеног плавог злата, боровница, за које кажу да нигдје нису тако слатке као овде.

Одушевљени смо природом и гостопримством људи, били смо и на Пјешчаним пирамидама код Миљевине, а Национални парк Сутјеска и ова љепотица Зеленгора заиста су импресивни- утисци су Влада Ложаја, туристе из Словеније.

Дане плавог злата на Зеленгори и ове године зачинили с планинари, учесници похода “Језера Зеленгоре” који  су са излетницима из Фоче, учесницима манифестације Дани боровнице, састали на локалитету Доње баре и дружили уз заједнички ручак.

Поделите: