Search
Close this search box.

ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ФОЧЕ И ПЛУЖИНА ПРИВУКАО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ ПОСЈЕТИЛАЦА НА САЈМУ У БЕОГРАДУ

На 37.Међународном сајму туризма у Београду под слаганом “Искористи тренутак”, на којем је земља партнер ове године Уједињени Арапски Емирати,  бројнетуристичке потенцијале, општина Фоча представила је заједно са црногорском општином Плужине.

Као заједнички ресурс, двије општине представилесурафтинг ријеком Таром, а Туристичка организација општине Фоча посебан акценат ставила је на промоцију Националног парка „Сутјеска“ са природним и културно-историјским насљеђем, те пјешчаних пирамида у Даничићима код Миљевине.

Поред представника ТО Фоча,сајму присуствују начелник општине Фоча Радисав Машић и замјеница начелника Раденка Срндовић. Директорица ТО Фоча Љепосава Ђајић рекла је да је првог дана Сајма забиљежено велико интересовање,како посјетилаца тако и медија за туристичку понуду Фочеи Плужина.

– Планине, ријеке и рафтинг, подручје НП “Сутјеска”, кањон Таре, и све оно што чини заједнички прекогранични туристички производ општинаФоча иПлужине представили смо на посебном изложбеном штанду.Промовисан је и рекламни проспект „Фочаравајуће – Добродошли у крајеве дивље романтике“-рекла је Ђајићева.

Ђајићева је додала да се истовремено са сајмом туризма у Београду организују још три манифестације: Међународни сајам опреме, хотелијерства и угоститељства, сајам вина и сајам сувенира.

Замјеник начелника општине Фоча Раденка Срндовић рекла је да двије општине већ другу годину заредом представљају туристичку понуду на Београдском сајму туризма и то у оквиру пројекта “Одрживи прекогранични развој општина Фоче и Плужине”.

-Обје општине имају специфичан туристички производ који нас чини на неки начин јединственим регионом и подручјем, тако да је било врло практично да на овом сајму наступимо заједно и са заједничком туристичком понудом-рекла је Срндовићева.

О тој понуди заинтересовани могу да се информишу на сајту Туристичке организације Фоча www.фоцаравајуце.орг, а када стигну у Фочу, на располагању ће им бити “интерактивни излог”, са модерним начином приступа туристичким и сервисним информацијама.

Штанд Фоче посјетили су министар трговине и туризма у влади РС Предраг Глухаковић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић као и шеф представништва РС у Србији Младен Цицовић.

На Сајму туризма у Београду учествује 1100 излагача из 50 земаља, а сајам се одржава у шест хала на 15 000 квадратних метара. Очекује се да сајам, који траје до 22. фебруара, посјети више од 65.000 посјетилаца

Београдски сајам отворио је премијер Србије, Александар Вучић.

Поделите: