Search
Close this search box.

У ЧЕТВРТАК ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ ПАЛИХ БОРАЦА

Промоција Монографије погинулих бораца и цивила у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату на подручју општине Фоча коју је припремила општинска Борачка организација одржаће се 8. јануара у кино сали Центра за културу и информисање.

На више од три стотине страна наћи ће се имена 646 фочанских Срба који су уградили животе у стварање РС, а Монографија је штампана је у 800 примјерака.

На изради овог драгоцјеног издања радили су команданти и бројни стручни сарадници. Од 2005. године волонтерским радом прикупљали су податке о погинулим фочанским Србима. Монографија је 2007.године завршена и припремљена за штампу у електронској форми, али због недостатка средстава овај пројекат је стао. Ове године је из буџета општине за њено штампање издвојено 7 000 марака.

Промоција Монографије, којом се у Фочи настављају Јануарске културне и духовне свечаности, почиње у 18 часова.

Наредног дана, односно 9. јануара повоом Дана Републике на Градском гробљу Божовац служиће се помен за погинуле борце и цивиле од 11.30 часова, након чега ће бити уприличени посјета Спомен соби у музеју Стара Херцеговина и полагање цвијећа на Централном спомен обиљежју у граду.

Поделите: