Search
Close this search box.

СТАРО ЉЕТО ИСПРАТИЛИ УЗ МУЗИКУ, ВАТРОМЕТ И КУВАНО ВИНО

Иако је температура за новогодишњу ноћ била десетак степени испод нуле, то није спријечило више стотина Фочака да нову 2015. годину дочекају на градском тргу.

Уз одбројавање последњих секунди старе године, небо над Фочом обасјао је величанствени ватромет који је пропратило на стотине окупљених на тргу, али и бројни Фочаци који су најлуђу ноћ славили у кафићима и ресторанима, у породичном окружењу, али и на радним мјестима. Прочитана је и новогодишња честитка начелника општине Радисава Машића.

Најављени наступ трубачког оркестра „Громовић“ из Ивањице је изостао, јер су музичари каснили због проблема у путу и на преласку границе. У Фочу су стигли око један час иза поноћи, када се већина грађана већ разишла, па се звук трубе није чуо у новогодишњој ноћи.

Ипак, атмосферу су довољно загријали музика са разгласа, кувано вино, ракија и чај. Фочаци су плесали, пјевали, са оптимизмом затворили стару, а са осмјехом и позитивним расположењем ушли су у Нову 2015-ту годину.

Већина истиче да очекује да буде боља од претходне, и траже оно најосновније: здравље и посао.

На градском тргу у Фочи било је и туриста који су одлучили да најлуђу ноћ дочекају баш у нашој општини. Међу њима и брачни пар Велинка и Саша Арсић из општине Гњилане са Косова. Велинка, која је рођена у Фочи, каже да је довела мужа да упозна овај крај и проведе у њему празнике. Њен муж Саша каже да се није покајао што је у Фочи за празнике, а обоје кажу да од новог љета очекују добро здравље и мир.

Заједно са својима суграђанима на градском тргу старо љето испратила је и замјеник начелника општине Раденка Срндовић. Симболично каже да је дочек најбољи када је свој на своме и са својим најближим.

-Задовољство је бити са својим суграђанима на тргу, што је и најбоље, сви се осјећамо пријатно, весела је атмосфера. У наредној години очекујем стабилизацију, да сваки човјек живи боље, здравље свима нама, а остало ће мање више доћи, онако како будемо у могућности да сами креирамо свој и друштвени живот-рекла је Срндовићева.

И начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча Игор Ћурчић провео је новогодишњу ноћ на тргу са суграђанима. Пожелио је да Фочацима нова 2015-та буде боља од претходне у свим сегментима живота.

Са Фочацима на градском тргу у друштву супруге и пријатеља дружио се и директор Универзитетске болнице Фоча Вељко Марић.

-Овако и треба, када волите свој град и свој народ, треба стално бити са њима. Од наредне године очекујем доста здравља, среће и бољи живот свих нас у РС-истакао је Марић.

Фочаке су у скоро поларној новогодишњој ноћи гријали кувано вино, ракија и чај. За топле напитке побринули су се се чланови Планинарског друштва „Зеленгора“.  Дочек на отвореном организовала је општина Фоча. Осим на тргу весело је било и у фочанским кафићима и ресторанима, гдје се славило до зоре. Већина становника, ипак, одлучила је да Нову 2015. дочека у кућном амбијенту.

 

Поделите: