Search
Close this search box.

ПОДРШКА ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ „С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА“

Начелник општине Фоча Радисав Машић присуствовао је петој донаторској вечери у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“, која је одржана у Бањалуци под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Средства прикупљена овим путем намијењена су за изградњу „Родитељске куће“ за дјецу обољелу од малигних болести.

Начелник Машић истакао је да је ово манифестација важна за Републику Српску која показује хуманост, и љубав. Додаје да ће се, увијек, испред општине Фоча одазвати свакој хуманитарној акцији, како на локалном, тако и на републичком нивоу.

-Већ другу годину заредом присуствујем хуманитарној акцији “С љубављу храбрим срцима” као представник општине Фоча, која заслужује да се појави на оваквим испитима хуманости. Неће бити ниједна хуманитарна акција у којој нећемо учествовати на нивоу општине и РС-истакао је Машић.

Машић, који се током донаторске вечери у оквиру кол-центра јављао на позиве на хуманитарни телефонски број 1458, каже да је имао прилику да разговара са бројним становницима РС, Србије, као и са бројним Србима из дијаспоре.

-Радује ме велики број телефонских позива на број 1458, а када сам разговарао са  људима који су се јављали, било их је из Аустрије, Швајцарске и бројних страних земаља, који кажу да зову и више пута само да би донирали онолико колико могу. То је заиста дирљиво и мислим да је цијела акција једно племенито дружење које треба његовати-истакао је Машић.

Изградња родитељске куће требало би да буде завршена сљедеће године, урађен је пројекат и обезбијеђена локација.

У оквиру хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, претходне четири године одржане су донаторске вечери на којима су прикупљена средства за помоћ дјеци обољелој од малигних болести, дјеци са посебним потребама, дјеци обољелој од дијабетеса и дјеци са аутизмом.

Поделите: