Search
Close this search box.

НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОНИ ЗА УЧЕНИКЕ И “ТРАЧАК НАДЕ”

Начелник општине Фоча Радисав Машић и секретар ОО Црвеног крста Снежана Ковач поводом наступајућих празника уручили су пригодне поклоне ученицима првих и других разреда ОШ “Свети Сава” и ОШ “Веселин Маслеша”, као и члановима Удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Трачак наде“.

Двије стотине осамдесет пакетића у којима су прибор за цртање и учење,које је донирала Међународна добротоворна православна хришћанска организација из Балтимора у Сједињеним америчким државама, добили су ученици градских школа. Новогодишњепакетићеса слаткишима ииграчкама за ђаке подручнихшкола у Челебићима, Драгочави и Мјешајима и за 30 чланова Удружења „Трачак наде“ обезбиједила је ОО Црвеног крста путем пројекта „Психосоцијална подршка грађанима БИХ“.

Свеске , бојице, оловке из шарених пакетића у које су ученици брзо завирили изазвали су осмијех и радост на њиховим лицима. Истакли су да их дарови усрећују, посебно пред крај полугодишта.

Начелник општине Фоча Радисав Машић и секретар ОО Црвеног крста Снежана Ковач кажу да су симболичне поклоне уручили малишанима и члановима „Трачка наде“ како би их обрадовали пред наступајуће празнике:

-Ми смо данас хтјели да обрадујемо нашу дјечицу пригодним поклонима. Жеља нам је да на овај начин обиљежимо празнике и дјеци пожелимо срећу у Новој години-рекао је Машић.

-Вријеме је даривања, празника, па смо се заједно са општином укључили да обрадујемо наше најмлађе и надамо се да ћемо и у будућности овако радити-рекла је Ковачева.

Директори централних основних школа у ФочиРадоје Милетић и Јелена Чанчар, задовољни сарадњом са општином и Црвеним крстом, истакли суда је свака помоћ школи иђацима увијек добродошла, а посебно у вријеме празника када се малишани обрадују и најмањој ситници.

Директор ОШ „Веселин Маслеша“ Радоје Милетић уручио је захвалнице начелнику општине и секретару ОО Црвеног крста за успјешну сарадњу и допринос развоју школе.

Предсједник Удружења „Трачак наде“ Јелена Вилотић рекла је да су њихове чланове посебно обрадовали два Дједа Мраза, који су им подијелили пакетиће.

-Ово им пуно значи, весели су и раздрагани јер знају да има неко ко мисли на њих-рекла је Вилотићева.

Поделите: