Search
Close this search box.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПЕТ ДЕЦЕНИЈА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

Свечном академијом на којој су представљени Монографија и документарни филм о историјату Дјечијег вртића“Чика Јова Змај“  настављено је обиљежавање 50 година од оснивања ове јединепредшколске установе  Фочи.

Малишани су са својим васпитачима из вртића на велику сцену Центра за културу и информисање у Фочи донијели су радост и прегршт дјечијих маштарија, а све је завршено смијехом и бројним аплаузима присутних. Из дјечије куће на велику сцену Центра за културу иинформисање у Фочи донијели  су радост и прегршт дјечијих маштарија.

Дјечији вртић “Чика Јова Змај” основан је 1963. године, а годину дана касније почео је са радом. Израстао је у установу која је данас, према оцјенама домаћих и међународних организација, за примјер многима у РС и БИХ. Квалитет рада препознају и родитељи због чега је све више малишана у овој установи.

Тренутно имамо 110 дјеце, а први пут имамо и листу чекања. Поносни смо на наших педесет година, на васпитно-образовни рад, вриједне раднике, на бројне генерације које су прошле кроз овај вртић. Наша мисија је да још дуго будемо мјесто радосног живљења и дружења –рекла је  Слађана Владичић, директор Вртића.

Прославу значајногјубилеја Вртића подржала је општина Фоча. Начелник општине Фоча Радисав Машић најављује и нова улагања.

Ми ћемо у наредном години и годинма настојати да повећамо каапцитете вртића, да доградимо простор како би нашој дјеци у вртићу било боље. Општина стоји иза обданишта и тако ће бити и даље-рекао је Машић.

Монографија о историјату Вртића на 230 страна са обиљем података о развоју предшколског васпитања и образовања у Фочи једна је од три у РС из ове области.

Са манифестације коју прати симболична маскота “Педесетољетко” малишани и васпитачи поручују “Чуј велики свијете, најљепше је бити дијете”.

Обиљежавање 50 година од оснивања Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” почело је Изложбом старих играчака, која је  у понедјељак вече отворена у Центру за културу и информисање.

Програм обиљежавања наставља се у сриједу за када је најављен округли сто на тему “Вртић који познајем-вртић о којем маштам“ на којем ће учествовати васпитачи, просвјетни радници, стручни сарадници и представници невладиних организација

Поделите: