Search
Close this search box.

ИНТЕНЗИВНА САРАДЊА ФОЧЕ И КРАГУЈЕВЦА НА СВИМ ПОЉИМА

Општина Фоча у побратимским је односима са србијанским градом Крагујевцом, а ова дугогодишња сарадња у наредном периоду биће интензивирана у области туризма и привреде.

Начелник општине Фоча Радисав  Машић каже да је сарадња са Крагујевцом успјешна на бројним пољима. Ловачка удружења Фоче и овог србијанског града већ одавну сарађују и размијењују искуства, а од прошле године успостављена је сарадања Туристичких организација. Машић најављује и нове видове заједничке сарадње у туризму.

-Наша идеја је да формирамо у Фочи заједничку туристичку агенцију која би се бавила развојем туризма и промоцијом туристичке понуде Фоче и Крагујевца-рекао је Машић.

Крајем новембра у Крагујевцу ће се одржати Међународни сајам туризма , на којем ће учествовати и општине Фоча и Плужине, додаје Машић.

-Представићемо нашу туристичку понуду и то ће бити најповољнији услови под којима ће наша општине и туристичка организација добити могућност за излагање на сајму. То ће бити врло корисно за нас-рекао је Машић.

Сарадња Фоче и Крагујевца огледаће се и на привредном плану, али када се за то стекну сви услови, истиче Машић.

-Околности су тренутно такве да је то помало нереално очекивати у овој години, али наши планови и разговори који имамо са партнерима у Крагујевцу иду у том правцу и жеља нам је да бар у сфери малих и средњих предузећа покушамо да нешто заједнички урадимо-истакао је Машић.

У оквиру сарадње два града, начелник општине Фоча Радисав Машић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ћурчић присуствовали су јучерашњем обиљежавању Великог школског часа у спомен-парку у Шумарицама,  манифестацији којом се обиљежава помен када је од њемачког окупатора страдало више од три хиљаде цивила, међу којима су били и ђаци виших разреда гимназије и њихови професори.

Делегација општине Фоча током приликом положила је вијенац на централно спомен обиљежје.

Обиљежавању  Великог школског часа присуствовао је предсједник Србије Томислав Николић, министри, амбасадори и делегације 14 градова-побратима Крагујевца.

Поделите: