Search
Close this search box.

У ПЕТАК ЧИШЋЕЊЕ КОРИТА ТАРЕ

У оквиру пројекта Одрживи прекогранични развој општина Фоча и Плужине, општина Фоча у петак 26. септембра организује акцију чишћења корита ријеке Таре и туристичких дестинација у граду.

Сања Млађеновић, пројектни службеник,  истиче да су у акцију укључени ђаци, студенти, рафтери, планинари, али и да се грађани могу прикључити и помоћи у чишћењу града: „Ђаци и студенти ће чистити школска дворишта и дијелове око факултета, док ће радници Комуналца и радни вод Општине чистити потез од Фоче до Бастаха. У акцију су укључени и рафтери који ће и ове године чистити корито ријеке Таре“, рекла је Млађеновићева.

Фочански рафтери већ 15-ак година чисте корито ријеке Таре, ал од прошле године, та активност се спроводи у сарадњи са општином Фоча. Мирослав Давидовић, предсједник Удружења рафтера, очекује одзив свих рафтинг клубова на ову акцију, јер како истиче потребно је ријеку очистити од аутомобилских гума које стижу са врха Таре из Црне Горе: „Прошли године извадили смо око 50-ак гума из корита Таре, које директно стижу из Црне Горе, са врха ријеке, и то на представља велики проблем. Туристи су сваке године све одговорнији, на њих утичу и чланови рафтинг клубова који чувају чистоћу ријеке, тако да иза посјетиоца не остаје много отпад“, истакао је Давидовић.

У оквиру овог пројекта, општина Плужине такође организује акцију чишћења корита ријеке Таре у суботу, 27. септембра.

Поделите: