Search
Close this search box.

Предсједник РС додијелио одликовања СК Wолф и Удружењу рафтера из Фоче

Поводом обиљежавања Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, предсједник Српске Милорад Додик додијелио је одликовања представницима организација које су дале посебан допринос у спашавању живота и материјалних добара на подручјима Српске погођеним поплавама. Обраћајући се присутнима на свечаности додјеле одликовања, Додик је изразио захвалност одликованима за хуманост показану у недавним поплавама које су нанијеле огромне штете становништву и добрима у Српској.

 

„Одлучио сам да одликујем организације и појединце који су несумњиво својим хуманим и оперативним присуством на терену помагали у спашавању људских живота и материјалних добара у Републици Српској“, истакао је Додик.

Додик је рекао да су огромне поплаве нанијеле велику штету Српској, која прелази један годишњи буџет Републике Српске.

Он је напоменуо да у том погледу Српску чекају многе године у којима ће морати да се санирају посљедице поплаве, да се помогне људима и обнове материјална добра.

 

Додик је напоменуо да је природна катастрофа погодила не само Српску, већ и Федерацију БиХ, Хрватску, Србију и цијели регион, истичући да је очигледно највећа штета од воде направљена у Добоју и Шамцу.

Медаљом заслуга за народ одликовани су Центар за хитне ситуације 112 Луксембург, Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова Словеније – хеликоптерски тим, Ескадрила транспортних хеликоптера при Министарству одбране Хрватске, Специјална јединица Полиције Српске, Хеликоптерски сервис Републике Српске.

Одликовани су и Први Хеликоптерски сквадрон Министарства одбране БиХ из Бањалуке, Ронилачки клуб „Видара“ Градачац, Рафтинг клуб „Уна аква центар“ Бихаћ, Горска служба спашавања Широки Бријег, Херцеговачка горска служба спашавања Мостар, Удружење рафтера Фоча, Спасилачки клуб „Волф“ Фоча, Ронилачки клуб „Бук“ Бањалука, Рафтинг клуб „Кањон“ Бањалука.

За изванредне заслуге у организовању и провођењу хумане акције за помоћ пострадалима у поплавама на подручју Српске, као и за развој рукометног спорта, предсједник Додик одликовао је медаљом заслуга за народ Рукометни савез Србије и Рукометни савез Републике Српске.

 

Поделите: