Search
Close this search box.

МОСИ 2014 – ИНФОРМАЦИЈА

На овогодишњим МОСИ играма у Новом Пазару Фочу су, како је договорено, требале представљати најбоље стонотенисерке из СТК „Перућица“ и најбољи чланови борилачких спортова „Љубишња“ и „Нипон“. У тим спортовима Фоча је традиционално имала најбоље резултате.

Међутим, обје поменуте спортске дисциплине су избачене из програма овогодишњих МОСИ игара.

За друге спортске гране, из објективних разлога, нису се могле формирати екипе које би имале неке шансе на Играма. Фудбалери су били укључени у Football friends, који је ове године одржан прије десетак дана, а учествовали су и на меморијалном турниру прије два дана. Кошаркаши су учествовали на Кошаркашком турниру „Ике“, а одбојкашице су биле прошлогодишњи учесници.

Бројне спортске манифестације, које су одржане и које ће се одржавати у нашем граду, захтијевале су већа финансијска издвајања за спорт.

У години у којој се, због смањених прихода у општински буџет, сва издвајања из буџета морају смањивати, па тако и издвајања за спорт, одустали смо од учешћа на МОСИ играма које би, из наведених разлога, за нашу екипу било манифестационог карактера.

Наша је жеља да учествујемо на такмичењима на којима ћемо бити у могућности да нашу општину и наше спортисте представимо у најбољем свјетлу.

Спортски савез Фоча

Поделите: