Search
Close this search box.

Пројекат водоснадбијевања у Фочи – ПОТПИСАНИ МЕМОРАНДУМ И УГОВОР

Министарство финансија, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и општина Фоча потписали су Меморандум о реализацији “Пројекта водоснадбијевања у општини Фоча”.
Процијењена вриједност Пројекта је 3.810.00 евра. У том износу кредитна средства Европске инвестиционе банке износе 50%, бесповратна средства Европске банке учествују са 35% а 15% је учешће општине кроз досадашње и текуће инвестиције у водовод и водосандбијевање.
Општина Фоча је урадила Пројектни план на који је добијена сагласност Европске инвестиционе банке, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарства финансија, добијена је сагласност Тима за управљање пројектима као и сагласност Владе Републике Српске.
Меморандум су потписали министар финансија Зоран Тегелтија, , министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и начелник општине Фоча Радисав Машић.
Заједно са Меморандумом потписан је и Уговор о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке на општину Фоча.
Кредитна средства се преносе на рок отпалте од 25 година, уз период одгоде плаћања од 8 година.
Кредит ће се моћи подићи у највише 15 транши, а максимални износ је 10 милиона КМ.
Реализација прве фазе Пројекта водоснадбијевања у општини Фоча, која подразумијева изградњу новог – примарног цјевовода завршена је до фазе расписивања тендера.

Поделите: