Search
Close this search box.

Прекинут финални меч „Шобота“ због тешке повреде играча из Плужина

Меморијални турнир у малом фудбалу „Ратко Раде Шобот“ завршен је синоћ, тако што је финални меч у којем су се састали Општина Плужине и Ауто-сервис Шаки прекинут због тешке повреде једног играча из Плужина.

У првом полувремену, приликом резултата 1:0 за Ауто-сервис Шаки дошло је до пада Горана Благојевића из Плужина, приликом контакта са голманом Шакија Дарјаном Матовићем, када је Благојевић задобио тежу тјелесну повреду, отворени прелом ногењ.

Хитна служба Дома здрава у Фочи указала је Благојевићу прву помоћ, након чега је он пребачен у Универзитетску болницу гдје је одмах оперисан.

Након прекида меча, организатори су се са капитенима Плужина и Шакија договорили да обје екипе заузму прво мјесто на турниру, приликом чега је прва награда од 2500 КМ подјељена на два дијела.

Трећу награду од 500 конвертибилних марака освојила је екипа СЗТР Чанчар, која је у утакмици за треће мјесто савладала екипу ПДП са 2:1.

Начелник општине Фоча Радисав Машић уручио је награде најбољим екипама и најбољим појединцима на турниру. Тако је за најбољег голмана проглашен Адријан Милановић из екипе ПДП, најбољи стријелац са највише постигнутих голова је Никола Мојовић из екипе Аутосервис Шаки, док је повријеђени Горан Благојевић из екипе Општине Плужине најбољи играч турнира.

Организатори 19. традиционалног меморијала, који се игра у част покојног фудбалера и спортског радника Рада Шобота, били су Спортски савез Фоче и Фудбалски клуб “Сутјеска”, уз покровитељство општине Фоча, која је за наградни фонд турнира обезбиједила 3000 КМ.

Поделите: