Search
Close this search box.

Одгођена 18. редовна сједница СО Фоча

Осамнаеста редовна сједница СО Фоча која је била заказана за данас, одгођена је. Предсједник клуба одборника СДС-а, Миливоје Достић је на почетку изнио приједлог да се сједница одложи док релевантни фактори из републичке власти не обезбиједе гаранције о наставку градње студентског дома у Фочи и адаптацији зграде Маглића за потребе Богословског факултета.

Одборник Достић је рекао да тај захтјев СДС-а није политизација стања пред опште изборе, већ захтјев који је био заједнички именитељ садашње коалиције у Фочи, прије прошлих избора.

Предсједник клуба одборника НСП-а, Крсто Чанчар је рекао да ова партија подржава приједлог СДС-а, додајући захтјев да Влада РС достави информацију о пројектима које је реализовала након прошлих избора у Фочи.

Предсједник клуба одборника СНСД-а, Силвана Вуковић је рекла да информације о неизвјесности наставка градње ових објеката нису релевантне те да ће све што је у аранжману Владе РС, што је у Фочи започето бити и завршено.

Начелник општине Фоча, Радисав Машић је рекао да на колегијуму за ову сједницу није било приједлога који је данас изнио СДС. „Није уобичајено да на овакав начин Скупштина ради. Знате да дневни ред за скупштину предлаже Колегијум који је одржан и који није имао овај приједлог. Волио бих да се Пословник о раду и Статут скупштине поштује. У сличним ситуацијама када је било примјера да се допуни дневни ред са неким другим тачкама била је реакција „Зашто то није било на Колегијуму?“. Било би добро да се вратимо у институције и да радимо тако како треба“, рекао је Машић.

Начелник општине је захвалио свима који су у протеклом периоду ванредног стања помогли и подсјетио да су из Фоче у угрожена подручја упућена четири контигента помоћи: „Хтио бих да се захвалим свим људима који су се одазвали хуманитарној акцији и који су помогли да пошаљемо своју помоћ оним подручјима која су најугроженија, а ми смо до сада слали четири контигента помоћи. Посебно желим истаћи да су наша два одборника, Слободан Јанковић и Горан Милић директно учествовали у спасавању становништва и то је једини примјер одборника у Републици Српској који су тада били укључени у акције спасавања  у поплављеним градовима. На то сам поносан и хвала им“, закључио је Машић.

О одржавању 18.сједнице СО Фоча, одборници и јавност ће бити благовремено обавијештени.

Поделите: