Search
Close this search box.

ФОРУМ БЕЗБЈЕДНОСТИ

Станица јавне безбједности и комунална полиција у Фочи појачаће контролу рада угоститељских објеката увођењем сталних патрола у дане викенда, закључено је на Форуму за безбједност општине, који је сазван због два убиства која су се у овој општини догодила у размаку од свега мјесец дана.
Казне, које су прописане општинском одлуком, морају се примјењивати једнако за све локале који не поштују радно вријеме, а са њиховим власницима ће бити обављени превентивни разговори, један је од закључака Форума.

Начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Раде Васиљевић рекао је да угоститељи, који поштују прописе, не смију да буду угрожени.

“Мора се водити рачуна да се одвоје они који поштено раде од оних који крше закон. У првом кругу наших мјера, предузећемо превентивне активности, а тек онда ћемо приступити евентуалном санкционисању”, појаснио је Васиљевић.

Он је најавио пријем нових радника у августу. “Вјерујем да ћемо на том конкурсу добити нове раднике и да ћемо имати јаче капацитете, прије свега у одјељењима на Тјентишту и Миљевини, гдје је очигледно потребно повећати број службеника”, истакао је Васиљевић.

Срђан Станковић, предсједник Мјесне заједнице Миљевина, у којој се догодило посљедње убиство, реко је да су мјештани незадовољни радом локалне управе и полиције.

“Комунална полиција не долази да контролише рад кафана, а полиција нема трећу смјену. Да је била патрола у вријеме када се убиство догодило, између 23.00 и један час иза поноћи, вјероватно би прошетала и спријечила тај немили догађај”, рекао је Станковић.

Он је замолио представнике полиције да појачају рад у овој мјесној заједници.

Начелник општине Фоча Радисав Машић навео је да није проблем у одлуци којом се дефинише рад кафића, већ у њеној примјени. “Чињеница је да већина прекршаја настаје у касним ноћним сатима и због тога ћемо појачати заједничку контролу полиције и наше инспекције и примијенити све законске санкције”, истакао је Машић.

Он је рекао да ће локална управа код надлежних републичких институција још једном затражити отварање Центра јавне безбједности у Фочи.

У Фочи је 26. априла, у раним јутарњим часовима, испред једног угоститељског објекта убијен Владислав Мијовић, а 28. маја у Миљевини око 1.00 час иза поноћи, након туче у једном локалу, убијен је Огњен Дракул.

Поделите: