Search
Close this search box.

Рафтери у Обреновцу су добро, и данас раде на евакуацији становништва

Група рафтера из Фоче јуче је читав дан евакуисала угрожено становништво у потопљеном Обреновцу.

Ми смо синоћ успјели ступити у контакт са једним од рафтера, Данком Пљевачићем који истиче да је ситуација у Обреновцу  тешка али да су све екипе на терену успјеле из овог града евакуисати већину становништва. Жандармерија Србије распоредила је наше рафтере на мјеста гдје полиција није могла доћи са моторним чамцима: -„Чим смо стигли у Обреновац Жандармерија Србије нас је распоредила на тешко приступачна мјеста гдје они нису могли дјеловати, а гдје наши чамци могу доћи до становништва. Једва смо дошли до града јер су сви путеви хепроходни. Град је у тоталном хаосу, нема воде, струје, све је потопљено. Током читавог дана становништву се допремала храна и вода, има и доста повријеђених“ – истакао је Пљеваљчић.

Рафтери из Фоче не знају до када ће остати у Обреновцу, а и данас ће радити на евакуацији становништва. Пљеваљчић истиче да се становништво у доста случајева опирало евакуацији, али да је већина изведена из Обреновца: -„Доста људи има који неће да напусте дом, немају никакве информације. Сва дјеца су евакуисана из Обреновца, а остатак становништва ће се евакуисати данас“ – закључио је Пљеваљчић.

Предјседник Удружења грађана Будућност из Обреновца у сарадњи са замјеником начелника општине Фоча Раденком Срндовић ступио је у контакт са нашим рафтерима и понудио им сваку помоћ. Фочански рафтери су смјештени у Београду а обезбјеђена им је и храна. Пљеваљчић нам је потврдио да су, поред умора,  сви добро, те да велика вода за њих није непознаница.

Поделите: