Search
Close this search box.

ФОЧА НАЈЕФИКАСНИЈА У ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА

Замјеник начелника општине Фоча Раденка Срндовић, учествовала је на састанку који се одржао у И. Сарајеву у организацији  градоначелника Ненада Самарџије. На састанку су присуствовали и представници свих општина Сарајевско Романијске регије. Заједнички закључак састанка ја да све општине заједнички дјелују у помоћи потопљеним подручјима и да сви помогну колико су у својим могућностима.
Раденка Срндовић је на састанку нагласила да искуство општине Фоча из 2010. године, када је Фоча имала велике поплаве и обученост рафтера  из рафтинг клубова, је један од главних разлога брзог и правовременог  реаговања и слања тимова у двије најугроженије општине Републике Српске.

У телефонском разговору са Миланом Рудинцем руководиоцем спасилачких тимова из Фоче у Бијељини,  добили смо информацију да  су послове спашавања завршили у мјесту Јања и да су се у послеподневним часовима пребацили у Бијељину. Свих 6 тимова из Фоче је укључено у евакуацију становништва града Бијељине. Такође је битно напоменути да су становници Јање и Бијељине, веома захвални нашим рафтерима, на несебичној помоћи у спашавању.

Спасилачки клуб Волф се у току дана хеликоптером пребацио у град Добој и одмах су укључени на послове допремања лијекова, воде, хране и евакуацији становништва.

Поделите: