Search
Close this search box.

Обиљежен дан општине Фоча

Свечаном сједницом у сали Градског позоришта данас је  обиљежен Дан општине Фоча.

На свечаној сједници, од општинских признања, уручена је само новчана награда општине од 500 марака Дјечијем обданишту „Чика Јова Змај“ за резултате у васпитно-образовном процесу и поводом пет деценија постојања ове установе. Дјечији вртић ове године слави јубилеј, 50 година рада.

Обиљежавању Дана општине у Фочи присуствовале су и делегације пријатељских градова Ужица и Пљеваља са којима је најављен наставак вишеструке сарадње. На свечаној сједници присуствовали су и начелници општина Вишеград, Рогатица, Рудо, Чајниче, Невесиње и Калиновик. Свечану сједницу СО Фоча увеличали су и посланици у НС РС, представници вјерских заједница, представници министарства у Влади РС, представници културних и образовних инситуција из нашег града.

Приликом обиљежавања Дана општине, начелник општине Радисав Машић подсјетио је шта је у Фочи урађено у претходном периоду, као и који су нови пројекти и планови актуелне власти. -„Предстоје нам бројне обавезе у овој години, прије свега да задржимо Богословски и Медицински факултет овде и због тога нас радује чињеница да уз помоћ Владе РС  креће друга фаза изградње Студенстког дома и реконструкција зграде Богословије. Ту је и реконструкција градског водовода као највећег капиталног пројекта вишемилионске вриједности, двије зграде за борачке категорије, куће за повратнике, али обавеза нам је и отварање нових радних мјеста и мјере за повећање наталитета и помоћ вишечланим породицама. Ми смо у прошлој години добили 100 нових радника, трудићемо се да тај тренд задржимо и ове године. Велике шансе за запошљавање пружиће се приликом истраживања руда олова, цинка и бакра на Челебићима, као и изградњом малих хидроцентрала на водотоцима на подручју наше општине“- рекао је Машић.

У току свечане сједнице СО Фоча наступио је хор Средње богословске школе Свети Петар Дабробосански, етно састав Кимвал и поп група Амадеус.

Поделите: