Search
Close this search box.

Одржан семинар за пољопривреднике

У Фочи је одржан још један семинар за пољопривреднике, на којем је било ријечи о Правилнику о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за ову годину те Правилнику о разврставању газдинстава на комерцијална и некомерцијална. Предавачи су били запослени у  Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

На подручју РС до сада је регистровано 13 000 пољопривредних газдинстава, по процесу пререгистрације на комерцијална и некомерцијална газдинства који је започео 1.новембра прошле године. На подручју регије Стара Херцеговина у регистар је уписано   1 500 пољопривредника, док је тај број у Фочи 130, потврдила је Верица Дракул предсједник Удружења пољопривредних производјача наше општине.

Ове године према најновијем правилнику разлике у подстицајима која ће добијати комерцијална, односно некомерцијална газдинства биће минимална, рекао нам је руководилац Подручне јединице за пружање стручних услига у пољопривреди подручна јединица Требиње Борислав Миливојевић.

Пољопривредници у наредним данима треба да очекују подршку по пројекту самозапошљвања у пољопривреди и јавни оглас за додјелу стеоних јуница. Критерије о начину расподјеле по основу оба конкурса донијеће ресорно министарство.

Семинару је присуствовало 40-ак производјача. Организатор је било Удружење пољопривредника у сарадњи са Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча.

Поделите: