Search
Close this search box.

О Пројекту

У сарадњи са Парком природе Пива и Туристичком организацијом Фоча, Општине Плужине и Фоча покрећу пројекат прекограничне сарадње “Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)” са циљем развоја и промовисања прекограничног подручја двије општине као јединствене туристичке дестинације за активни туризам.

Пројекат окупља представнике општина, локалних туристичких организација, спортских и спасилачких клубова, туристичких агенција, новинаре и блогере, све у цију заједничке сарадње на развоју активног туризма у овом подручју.

Пројектом се жели постићи брендирање ове двије општине као јединствене туристичке дестинације за активни одмор, као и креирање заједничких туристичких производа како би се привукао већи број туриста. Пројектом ће се такође радити на унапређењу туристичке инфраструктуре и на успостављању механизама за повећање безбиједности на туристичким локацијама.

Реализација пројекта је почела 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године.

Пројекат финасира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора у износу од 499.654,00 евра (интернет страница програма , Facebook страница програма).

Ова секција интернет странице је урађена и одржава се уз помоћ Европске уније. Садржај ове странице је искључива одговорност Општине Плужине и Општине Фоча и нужно не представља становишта Европске уније.

 

Поделите: