Search
Close this search box.

ПОЧИЊУ ЈАНУАРСКЕ ДУХОВНЕ И КУЛТУРНЕ СВЕЧАНОСТИ

Новогодишњим мини сајмом креативаца који ће се одржавати на градском тргу у понедјељак и уторак у Фочи ће званично почети Јануарске духовне и културне свечаности. Грађане Фоче у наредних мјесец дана очекују и други богати културни, забавни, али и спортски садржаји.

У Организационом одбору Јануарских свечаности кажу да је ове године акценат на квалитету дешавања и наводе у којим ће то све манифестацијама грађани Фоче моћи да уживају.

-Поред редовних активности које се односе на обиљежавање празника и устаљених манифестација, уврстили смо, између осталог, излет на Планинарски дом који је планиран за 4.јануар, изложбу иконописа која ће се одржати 8.јануара на Православном богословском факултету, а нису заборављени ни најмлађи суграђани, јер већ у уторак 27.децембра биће приказана представа за дјецу “Потрага за Деда Мразом” у Градском позоришту-навео је Владимир Пантовић, члан Организационог одбора.

Организатори су спремили и дочек на отвореном и за Међународну и за Српску нову годину.

-Музичари који већ годинама уназад наступају за прославу новогодишњих празника и ове године ће свирати у Фочи. У питању је бенд Параноид који ће Фочаке забављати за Међународну нову годину, а за Српску нову годину ансамбл “Боеми” из Ужица.  Кувано вино и чај и, наравно, ватромет у поноћ-рекао је Пантовић.

Свечано ће бити прослављен и Дан Републике Српске, 9.јануар.

-Програм обиљежавања почеће помен парастосом за пале борце на градском гробљу, наставиће се посјетом Спомен соби у Музеју и свечаним пријемом у Центру за културу и информисање. Увече ће бити приказан документарни филм о најмлађем погинулом српском борцу, Споменку Гостићу, “Споменко на вјечној стражи”-рекао је Пантовић.

Програм јануарских свечаности употпуниће изложба фотографија, аутора Радојице Ћосовића, која ће бити одржана 18.јануара у фочанском Центру за културу и информисање, Светосавска академија у навечерје празника , концерт КУД-а Фоча, планиран за 28.јануар. Завршна манифестација је Избор спортисте године, која ће се одржати 6.фебруара.

У јануарским свечаностима учествују све општинске установе и организације, а покровитељ је општина Фоча. Да би све протекло у најбољем реду побринуће се припадници СЈБ Фоча.

Поделите: